Kesä on väistynyt ja syksy on nopein askelin astunut esiin.
Nyt tulee tämän blogin ensimmäinen suolainen juttu! Ihanainen piirakka, jossa ei ole kinkkua tai kanaa vain kasviksia ja fetajuustoa täytteenä. Pinnalle ripottelin juustoraastetta.
Piirakan reunat vain taittelin ilman mitään sievistelyä, sillä halusin piirakan näyttävän kotoisalta että maanläheiseltä.
Piirakan täytteenä oli (hehe, tuo on jo syöty :P) kuten sanoin fetajuusto ja sen lisäksi:
- kesäkurpitsa
- sieniä (suppilovahveroa ja keltavahveroa)
- keltainen paprika
- bataattia kuutioina
Bataatin keitin kuutioina ja siihen meni jotain vartti. Muut kasvikset paistelin pannulla itse höystetyllä voilla (valkosipuliraastetta ja timjamia) . Kaadoin keitetyt bataatin kuutiot pannuun muiden kasvisten seuraan hetkeksi ja kääntelin niitä sekaisin.
Bataatti voisi toimia hyvin makeana piirakkana, sillä oli se maistui makeammalta kuin muut ainekset, mikä oli kyllä mukava ekstra piirakassa :D
Jos ei tykkää kurpitsapiirakasta, niin voisi kurpitsan korvata bataatilla :) Tuli vain yhtäkkiä mieleen...
En tykkää käyttää suolaisissa piirakoissa että makaronilaatikossa maito/kerma+kanamuna seosta, sillä mielestäni se saa homman näyttämään epäilyttävältä eikä maistu hyvältä. Joten kaadoin vain 2 dl ruokakermaa täytteiden sekaan. Sitten juustoraastetta päälle ja siitä suoraan uuniin.
Tarjoilin piirakan smetanalla, jota olin yrittänyt maustaa oudolla mielikuvituksella. Vaikka maustaminen ei oikein onnistunut, niin se ei häirinnyt ollenkaan piirakan herkuttelussa.
Joten kannatan, että kokeilet suolaisen piirakan hyösteenä esim. juuri pelkkää smetanaa tai lempisalaattikastiketta. Ehkä ensikerralla kokeilen salaattikastiketta :D
Amerikkalaista vai Rhode Islandia?


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti